Monday 2 December 2013

Zimske radosti

Prejšnji teden nas je razveselil sneg. Zaenkrat je le v gorah, upam pa da nam bo kmalu pričaral praznično vzdušje tudi v dolini.

Kot se za prave snežne navdušence spodobi, smo morali že prejšnji vikend takoj preizkusiti prvi sneg. Zagazili smo proti Sorici in kar po smučišču naredili nekj zavojev za prvi vtis.

Ta vikend je bil čas za pravo turno. Z Borutom sva se skupaj z  Mojco in Tino podala na Hruški vrh, kjer smo kot prvi smučarji/bordarji uživali v zavojih pršiča. Bila je krasna sončna nedelja in obetale so se množice turnih zanesenjakov, tako da je Borut moral kar dobro napeti možgančke in uporabiti vse svoje znanje in izkušnje, da je izbral idealni cilj z malo dostopa, malo ljudi in veliko svežega snega. In kot vedno mu je tudi tokrat uspelo. Ob pogledu na sosednjo Babo, kjer je kar gomazelo od smučarjev se nam je prav smejalo, ko smo osvajali nedostopni Mt. Javorji, kamor smo pomotoma zavili med dostopom na Hruški vrh. Tako smo po naključju našli odlično linijo skozi redek gozd zalit s pršičem.

Borut proti vrhu
Foto: Tina Di Batista

Na vrhu
Foto: Tina Di Batista

Snežni užitki
Foto: Tina Di Batista

Ženska tehnika premagovanja ovir :)
Foto: Tina Di Batista

Lepa zimska nedelja v dobri družbi, ki že nakazuje prihajajoče snežne užitke. Pa hvala Tinca za lepe fotke!

No comments:

Post a Comment